6 ondernemers boeken die je als ondernemer gelezen moet hebben
Ondernemen artikelen
Rick van Brussel
Ondernemen artikelen
6 min
0

6 ONDERNEMERSBOEKEN DIE JE ALS STARTENDE ONDERNEMER GELEZEN MOET HEBBEN

6 min
0

Wanneer je net gestart bent met je onderneming ontbreekt het in veel gevallen nog aan kennis over bepaalde onderwerpen. Door middel van het volgen van trainingen & cursussen kun je deze kennis vergroten, echter is lezen van ondernemersboeken ook een ideale manier om kennis over ondernemen op te doen. Er zijn tegenwoordig nogal veel zelfontwikkeling boeken, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welke je nu het beste kan lezen. Op ons platform helpen we jou een handje door de zes beste ondernemersboeken op een rijtje te zetten die je als ondernemer gelezen moet hebben.

THE LEAN START UP VAN ERIC RIES

Dit boek is een must-read voor elke beginnende ondernemer, omdat het je handvaten biedt voor het bouwen van succesvolle startups. Ā De belangrijkste boodschap uit het boek is om je te richten op het creĆ«ren van een onderneming met een hoog aanpassingsvermogen en het centraal stellen van klantenreviews. Ries stelt in zijn boek dat traditionele businessplannen vaak precies en tot in detail zijn uitgewerkt, en dat startups zich juist snel moeten kunnen aanpassen om te slagen. Hierbij adviseert hij om als onderneming juist de focus op je dienst of product te leggen en deze zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van je klanten. Het uitwerken van een prototype en deze blijven innoveren kan veel geld en tijd schelen op lange termijn. Het boek van Eric Ries is zowel verkrijgbaar in het Nederlands als in het Engels bij diverse webshops.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Het boek beschrijft heel goed hoe je als startende ondernemer, je product of dienst centraal moet stellen. Juist doordat je goed gaat luisteren naar de klant, die in de huidige tijd steeds kritischer wordt. Wil jij aan de slag met innovatieve dienst of product binnen je eigen bedrijf? Dan is dit boek echt een aanrader!


ONDERNEMEN ALS EEN BAAS VAN WESLEY DOS SANTOS

Het boek ondernemen als een baas van Wesley Dos Santos is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie bij het starten van zijn of haar onderneming. Dit boek zoomt in op een aantal succesvolle ondernemers die Nederland rijk is. De kern van het verhaal van Wesley is samen te vatten in drie unieke vaardigheden die je als ondernemer moet bezitten. Dit zijn tinkeren, hosselen en circulair denken. Tinkeren betekent dat je open-minded bent en je geest de vrije loop laat, hosselen houdt in dat je denkt in creatieve oplossingen om je doelen te bereiken en circulair denken betekent eigenlijk niets meer dan het begrip wederkerigheid waarbij je ook teruggeeft aan een ander. Onder andere Jandino Asporaat, Georgino Wijnaldum en Pieter Zwart passen deze vaardigheden toe in hun leven en delen graag hun persoonlijke succesverhalen in dit boek.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Het leren van anderen is een krachtig principe in het leven. Wesley laat door het delen van deze succesvolle ondernemersverhalen, je kennis en energie om iets van je eigen onderneming te maken, extra groeien. Het boek leest erg toegankelijk Ā en biedt praktische oplossingen waarmee je direct aan de slag kunt.


THE 4-HOUR WORK WEEK VAN TIMOTHY FERISS

Dit boek is geschikt voor ondernemers die dromen van financiĆ«le vrijheid en geĆÆnteresseerd zijn in effectief werken. Timothy Feriss vertelt in zijn boek dat steeds meer mensen afstappen van het oude concept van hard werken tot aan je pensioen om daarna pas te gaan leven. Timothy biedt lezers handvatten voor een werkweek met weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Dit is natuurlijk nogal een belofte. Toch is dit boek voor veel mensen een eye-opener over hoe het anders kan. Dit boek is geschikt voor zowel mensen die in loondienst werken, als voor startende ondernemers. The 4-hour work week is beschikbaar in het Engels en Nederlands.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Een boek dat we aanraden aan mensen die de ambitie hebben om met financiĆ«le vrijheid te leven. Het geeft een interessante en realistische kijk op het zakenleven. In combinatie met het stellen van uitdagende vragen, helpt dit boek je met keuzes maken om een rijk leven te leiden. Let wel: dit boek lees je niet zomaar in Ć©Ć©n keer uit.Ā 


GOOD TO GREAT VAN JIM COLLINS

In het boek ā€˜Good to Greatā€™ bespreekt Jim Collins waarom bepaalde bedrijven succesvol zijn en accelereren in wat ze doen. Als beginnend ondernemer geeft dit boek veel praktische tips over verschillende succesformules. Ook laat het zien welke principes bedrijven hanteren om succesvol te zijn. De basis van dit boek is een langdurig onderzoek van honderden Fortune 500-bedrijven. Uit deze lijst kwamen 11 zeer succesvolle bedrijven. In dit boek legt Jim Collins gedetailleerd uit hoe een goed bedrijf een succesvol bedrijf wordt. Dit boek is oorspronkelijk in het Engels geschreven, maar er is ook een Nederlandstalige versie uitgebracht.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Voor startende ondernemers die op zoek zijn naar best practices, is dit een ideaal boek. Jim Collins neemt je mee in zijn onderzoek en vertelt in begrijpelijke taal over de stappen die bedrijven maken om succesvol te worden en explosief te groeien.


RICH DAD, POOR DAD VAN ROBERT T. KIYOSAKI

Rich Dad Poor Dad is voor veel ondernemers een must read en daarmee een grondlegger over hoe er tegen het financiĆ«le systeem aangekeken wordt. De auteur Robert Kiyosaki neemt je aan de hand van een verhaallijn waarbij hij de kijk op geld belicht vanuit twee perspectieven. Namelijk die van zijn rijke vader en die van zijn arme vader. Tussen de regels door voorziet Robert je van informatie over hoe je meer geld kunt verdienen en je inkomen kunt laten toenemen zonder daar extra veel op in te leveren. Het boek geeft je handvaten hoe je op een goede manier financieel voor jezelf kunt zorgen. Dit boek is origineel uitgeven in het Engels, waarbij er ook een Nederlandstalige versie beschikbaar is genaamd ā€˜rijke pa, arme paā€™.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Wanneer je een aantal basisprincipes op financieel gebied als startende ondernemer wilt leren is dit boek een must-read. Aan de hand van een aantal financiƫle lessen die Robert Kiyosaki krijgt van zijn vaders creƫert hij een voorsprong op het gebied van financiƫle intelligentie t.o.v zijn leeftijdsgenoten. Het verhaal inspireert je om deze lessen toe te passen in de praktijk en je eigen financiƫle intelligentie te vergroten.


THE $100 START UP VAN CHRIS GUILLEBEAU

In dit bijzondere boek, geschreven door Chris Guillebeau, worden verhalen gedeeld van mensen die meer vrijheid en betekenis aan hun leven geven middels een eigen bedrijf. Het boek laat de kracht zien dat je met minimale middelen (100$) iets kan opbouwen waar je meer dan 50.000 euro mee verdiend. De belangrijkste boodschap is: zet jouw passie om in een dienst of product, waarmee je waarde toevoegt aan de maatschappij. Op deze manier creƫer je uiteindelijk een onafhankelijk en zinvol leven.



Bekijk het boek

ONZE REVIEW

Een goed boek dat je praktische inzichten geeft in het starten van je eigen bedrijf met minimale middelen. Het boek ontkracht hiermee dat je eerst een flink kapitaal nodig hebt om iets succesvols op te zetten; je kunt dit niet meer als excuus gebruiken. Het is belangrijk dat je aan creatieve oplossingen denkt.


Met deze lijst van de zes beste ondernemersboeken breid je jouw kennis goed uit. Uiteraard zijn er veel meer goede zelfontwikkeling boeken. Het belangrijkste is dat je begint met een basis. Laat vooral weten wat je van deze boeken vindt!



Reacties
Categorieƫn